SPOOR (Stichting Primair Openbaar Onderwijs in de Regio Waterland & Oostzaan)


SPOOR is verantwoordelijk voor het primair openbaar onderwijs in de gemeenten Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Waterland, Wormerland en Zeevang. De Stichting bestuurt 25 basisscholen met ongeveer 5000 leerlingen en 500 medewerkers.


SPOOR streeft naar kwaliteitsverbetering, continuÔteit en professionalisering van het primair openbaar onderwijs door de bundeling van kennis en ervaring en bewaking en regulering van financiŽn. SPOOR gebruikt duidelijke en korte communicatielijnen om dat streven te realiseren.

Weremere is een openbare school en valt onder het bestuur van Spoor.
 

Onze Spoormissie (scholen)

  • De leerling als individu staat centraal, waarbij het creŽren van een uitdagende leeromgeving met maximale ontwikkelingskansen voor ons bepalend is.
  • Wij gaan uit van verschillen en veranderingen in de maatschappij en worden niet beperkt, maar juist versterkt door het respect en de actieve aandacht binnen onze organisatie voor de onderlinge verschillen van onze leerlingen. Ons onderwijs is hiermee eigentijds en realistisch. De medewerkers van SPOOR zijn in staat leerlingen goed voor te bereiden op een veranderende samenleving.

Onze Spoorvisie

  • De scholen van SPOOR staan midden in de samenleving met actieve aandacht voor de verschillende levensbeschouwingen en achtergronden in de maatschappij en van onze leerlingen;
  • SPOOR- scholen zijn breed toegankelijk. Wij gaan uit van de mogelijkheden en eigenheid van de leerlingen; wij dragen er zorg voor dat de ontwikkeling van de individuele leerling naar een voor hem of haar zo hoog mogelijk niveau wordt gebracht;
  • SPOOR biedt een omgeving waar veiligheid en respect wezenlijke onderdelen zijn van het onderwijs.
  • SPOOR is ambitieus en biedt een zo hoog mogelijke kwaliteit van het onderwijs aan, d.w.z. goed gekwalificeerde leerkrachten in goed onderhouden en ingerichte gebouwen en eigentijds lesmateriaal.
  • SPOOR creŽert de beste basis voor uw kind zodat onze leerlingen kunnen uitgroeien tot zelfstandige en verantwoordelijke jongvolwassenen;
  • SPOOR biedt haar medewerkers kansen om zich verder te ontwikkelen binnen de door SPOOR geformuleerde doelen. Mensen zijn eigenaar van hun eigen ontwikkeling en scholen hebben in dat licht de uitdaging zich binnen de doelen te profileren als een eigentijdse school.

Mission Statement

SPOOR: De beste basis voor uw kind


SPOOR
Gedempte Singelgracht 18-20
1441AP Purmerend
tel: 0299820900